Yogaretreat i Sahara

Christina Mariane yoga pool.jpg

Under denna resa i Marocko får du möta dig själv i meditation, yoga både morgon och kväll, göra utflykter, träffa lokalbefolkningen, äta god mat, kanske rida samt se en stor del av Marocko. Du kommer också att yoga i Saharas sanddyner, möta den öronbedövande tystnaden, förundras över Atlasbergens formationer, åka genom berberbyar och vandra bland palmerna. Helt enkelt ett oförglömligt äventyr - varmt välkommen att följa med!

Detaljer

19 -26 nov 2022

Pris: 12 600 

Ingår i priset:

- Välkomstmiddag

- Transfer till och från flygplatsen i Marrakech - transport till Sahara

- All mat under retreaten, ej sista kvällen/dagen i Marrakech

- Dromedartur/vandring 

- All övernattning

-All transport

-Yogapass 2 ggr /dag

 

Ingår inte:

- Flygresan (jag hjälper gärna till och bokar om så önskas)

- Mat sista dagen i Marrakech

- Dricks

Tillval:

Enkelrum i Marrakech

Anmälan sker genom

att betala in anmälningsavgift om

2000 kr till Sofia Travels.

Anmäl dig nedan så kommer svar med instruktioner. 

Programmet:

Dag 1

Ankomst Marrakech – gemensam välkomstmiddag.

Dag 2

Avfärd mot Zagora, Sahara , vi äter frukost och lunch efter vägen och anländer den fantastiska riaden under eftermiddagen, vi kopplar av ett tag och blir installerade och så följer yoga på taket.

Dag 3

Efter morgonens yoga och frukost finns möjlighet att promenera i oaserna med en guide som berättar hur man lever och arbetar här. Ev blir det ytterligare någon utflykt innan vi avslutar dagen med yoga på taket och middag invid poolen. 

Dag 4

Idag finns möjlighet att åka till en by där de tillverkar vacker keramik enligt gammal tradition sedan generationer tillbaka. Vi  åker också till en närliggande by där vi träffar byns kvinnor som får berätta om sitt liv i Sahara, sitt kvinnokooperativ och det finns möjlighet att stötta dem genom att köpa hantverk av dem eller bara bidra med en slant.

Dag 5-6

Nu bär det av mot de stora dynerna i Chegaga. Vi åker fyrhjulsdrivet fordon ut i Sahara för att ta oss till dromedarerna och vi vandrar eller rider sedan ut i Sahara och vi bor i tält under två nätter. Vi yogar i soluppgången,  och får förhoppningsvis besöka en skola, vi  njuter  den öronbedövande tystnaden och stjärnklar himmel. 

Dag 7

Vi åker tillbaka mot Marrakech och kanske hinner man shoppa det sista, besöka ett museum eller bara njuta i vimlet innan hemfärden.

Dag 8

Avfärd med många minnen i bagaget.  

 

Preliminärt program med reservation för ev ändringar.