Rid och yoga i Sahara

78677312_2663793143705570_46779713052685

Se den vackra Sahara-öknen och rid i den mjuka sanden, upplev stjärnklar himmel och fantastiska soluppgångar.  Sov i stora bekväma tält, eller kanske under bar himmel, med hästarna mumsande utanför och yoga i sagolik natur. Vi börjar  i Marrakech där vi tar del av myllrande gatuliv, strosar i gränderna och shoppar fint hantverk, mattor mm. Vår kock lagar fantastisk mat, serverar frukost, lunch och middag. Under dagen är det lunchpicknick på lämpligt ställe där man också har chansen att ta en siesta, både vi och de otroliga hästarna - korsningar mellan berber- och arab. Följ med ett oförglömligt äventyr!

1-10 oktober 2021 

Pris:12 500

I priset ingår:

- Hotell/riad (del i dubbel/trippelrum,

enkelrum mot extra kostnad)

- Mat (ej läsk och ev alkohol,

samt ej mat sista dagen)

- Ritten

- Hamam

- Transfer

- Transport

- Yogapass

Ingår inte:

- Flygresan (jag hjälper gärna

till och bokar om så önskas)

- Mat sista dagen i Marrakech

- Dricks

Dag 1

Ankomst  Marrakech och transfer från flygplatsen. Välkomstmiddag på torget och ev yoga på taket beroende på flygtider mm. Vi sover på hotel/riad.

Dag 2

Från Marrakech åker vi tidigt söderut, genom Atlasbergen förbi Tiznit Tishka pass, den högsta punkten i Atlasbergen. Vi anländer Zagora på eftermiddagen och sover på riad.

Dag 3

Efter frukost beger vi oss av till häst och påbörjar vår ritt över stora sandddyner,  därefter väntar ett stort område med stenöken och akaciaträd här och där. Vi sover under palmer i en liten oas.

Dag 4

Vi rider längs Draa – floden och en del stenöken behöver vi korsa för att nå savannen. I slutet av dagen kommer vi hitta stora sanddyner där vi kommer att slå läger.

Dag 5

Byar med lerhus och trädgård fulla av koriander och dadelpalmer, stora slätter med torr mark ibland vit av salt består vår väg av idag då vi anländer de stora dynerna i M’hamid, den sista utposten innan Sahara. Vi sover i nomadtält.

Dag 6

Vi tar oss över dynerna och här kommer finnas stora öppna landområden med omgärdade av bergen. Vårt läger är vid foten av Bani Mountains.

Dag 7

Idag är en lång dag där vi även måste gå med hästen en del ca 40 min både upp och ner, men belöningen är en sagolik utsikt från toppen.

Dag 8

Sista dagen på hästryggen för att komma tillbaka till Zagora. Vi måste återigen korsa floden, rida genom byar och när vi väl kommit tillbaka till Zagora kan vi njuta av hamam och shopping mm.

Dag 9

Vi åker tillbaka till Marrakech, njuter av folklivet, det erbjuds eventuellt en guidad visning av medinan, kanske hinner man också  med att gå på museum, och shoppa det sista. 

Dag 10

Dags att åka hem med oförglömliga minnen i bagaget. 

Reseinformation den 23  juni kl. 18. 00. Vi berättar om våra resor, visar bilder och delar med oss av praktisk information och du kan få svar på dina frågor!