top of page

Rid längs Atlantkusten - fem dagar på hästryggen!

Rid i Marocko längs underbara Atlantkusten

Under denna ridresa i underbara Marocko rider vi längs havet, bland arganträd och i berberbyar, njuter av både soluppgång och solnedgång, marockanskt myntate, god mat och fantastisk natur. Yoga erbjuds för den som vill och det är magiskt att yoga i soluppgången till hästarnas mumsande och mjuka gnägganden. Hästarna är trygga berber/arabhästar vana att vara på långturer och guiderna är erfarna och riktiga hästviskare. Vi sover i tält eller kanske under bar himmel under ritten. Vill du uppleva  ett riktigt äventyr så följ med till detta fantastiska land med de vänliga människorna! Varmt välkommen med din anmälan!

Datum:

16 - 23 mars 

18 -25 maj

28 sept - 5 okt

 

Pris: 15 100

Ingår i priset:

- Transfer till och från flygplatsen i Agadir

- Ritten

- All transport

- All mat under ritten, förutom den lediga dagen i Essaouira

- Logi

Ingår inte:

- Flygresan (jag hjälper

gärna till och bokar om så önskas)

- Mat och ev aktiviteter den lediga dagen i Essaouira

- Dricks

Programmet

 

Dag 1

Ankomst Agadir och transport till Sidi Kauki.

Dag 2 - 4

Ritten börjar och vår långtur på hästryggen leder oss längs med kullar beväxta med thuja, bergslandskap med små berberbyar och arganlundar. Vi kommer möta herdar vallandes getter och får och säkert se vi en och annan get balansera på en gren.  Vi rider i berg och dal genom skogar med mimosa, argan - och eucalyptusträd. Vi avslutar ritten åter i Sidi Kauki. 

Dag 5

Denna dag tar vi oss till Essaouira, kanske vill man gå på hamam och det finns tid att shoppa, strosa i hamnen och se vad den söta staden har att erbjuda. 

Dag 6 -7

Vi rider i omgivningarna dessa dagar och vi kan förhoppningsvis ta vackra bilder i solnedgången. 

Dag 8

Transfer till Agadir för hemfärd med många minnen med i bagaget!

Preliminärt program med reservation för ev ändringar.

Får du inte med dig din partner på hästryggen? Inga problem - möjlighet finns att följa med på turen men på fyrhjuling (minst 2 pers) i stället - vi möter upp under lunchpicknicken samt på kvällslägret. 
bottom of page