top of page

Rid längs Atlantkusten - fem dagar på hästryggen!

Rid i Marocko längs underbara Atlantkusten

Under denna ridresa i underbara Marocko rider vi längs havet, bland arganträd och i berberbyar, njuter av både soluppgång och solnedgång, marockanskt myntate, god mat och fantastisk natur. Yoga erbjuds för den som vill och det är magiskt att yoga i soluppgången till hästarnas mumsande och mjuka gnägganden. Hästarna är trygga berber/arabhästar vana att vara på långturer och guiderna som är riktiga hästviskare har medverkat i flera filmer till häst bl a i Game of Thrones och Ben Hur. Vi sover i tält eller kanske under bar himmel under ritten, i Marrakech på riad. Vill du uppleva  ett riktigt äventyr så följ med till detta fantastiska land med de vänliga människorna! Vill du följa med? Varmt välkommen och anmäl dig så fort som  möjligt!

Får du inte med dig din partner på hästryggen? Inga problem - möjlighet finns att följa med på turen men på fyrhjuling i stället - vi möter upp under lunchpicknicken samt på kvällslägret.

Datum:

1 -8 okt 2023

Mars 2024

Pris: 14 100

Ingår i priset:

- Välkomstmiddag

- Ritten

- Transfer till och från flygplatsen

i Marrakech

- All transport

- All mat under ritten,

förutom sista dagen/kvällen i Marrakech

- All övernattning

Ingår inte:

- Flygresan (jag hjälper

gärna till och bokar om så önskas)

- Mat sista dagen i Marrakech

- Dricks

Tillval: Enkelrum

Programmet

 

Dag 1

Ankomst Marrakech – gemensam välkomstmiddag.

 

Dag 2

Avfärd mot Agadir där vi äter lunch och sedan får träffa våra hästar och påbörja vårt äventyr.

 

Dag 2-6

Vår långtur på hästryggen leder oss längs med kullar beväxta med thuja, bergslandskap med små berberbyar och, stora fält fulla  med argan- och mandelträd. Vi kommer möta herdar vallandes getter och får och säkert se vi en och annan get balansera på en gren.  Vi rider i berg och dal, ser palmer och rider genom skogar med mimosa, argan - och eucalyptusträd.  Tre nätter kommer vi att sova i tält, en natt spenderar vi hos lokalbefolkningen i en berberby alt på en riad. Vi har havet som granne i princip hela ritten och du kan förvänta dig att galoppera utefter stranden och se solen gå ner i horisonten. 

 

Dag 6

Vår sista dag på hästryggen, vi återvänder till stallet, kanske hinner vi med en tur i Essaouira. Avslutningsmiddag med lägereld, musik mm. 

 

Dag 7

Vi åker till Marrakech och nu här blir kanske lite shopping, massage eller museum. Vi övernattar i medinan. 

 

Dag 8

Hemfärd med många minnen med i bagaget!

Preliminärt program med reservation för ev ändringar.

bottom of page