top of page

Rid och yoga vid 

IMG_8540.jpeg

Att rida i de magnifika Atlasbergen, se det vackra Ait Ben Haddou där många filmer spelats bl a Game of Thrones,  rida bland dadelpalmerna och genom berberbyar är verkligen speciellt. Vi sover i tält under ritten, njuter fantastisk natur och  härlig yoga i soluppgången. Vi börjar i Marrakech där vi tar del av ett  myllrande gatuliv, strosar i gränderna och har möjlighet att shoppa fint hantverk, mattor mm och åker senare söderut för att möta våra fyrfota vänner och ge oss iväg på vårt äventyr. 

Datum: 19 -26 nov 2021

Pris: 12 100 ingår:

Sista anmälningsdag: 10 okt

- Hotell (del i dubbel/trippelrum,

enkelrum mot extra kostnad)

- Mat (ej läsk och ev alkohol, samt ej mat

sista dagen(kvällen i Marrakech)

- Ritten, inkl all mat och övernattning

- Hamam

- Transfer

- Transport

- Yogapass

Ingår inte:

- Flygresan (jag hjälper gärna till och

bokar om så önskas)

- Mat sista dagen i Marrakech

- Dricks

Program ridresa Ouarzazate/Atlasbergen
Dag 1

Ankomst och transfer till hotellet i Marrakech. Vi äter en gemensam middag och njuter av Marrakech by night. Vi sover på hotell/riad.

Dag 2:

Vi går upp tidigt för att åka mot Ouarzazate och hästarna ca 5 timmars bilresa från Marrakech. Vi äter frukost och ev en lätt lunch efter vägen.

Framme hos hästarna rider vi så småningom mot Skoura och alla palmodlingar. Vi ser de snötäckta bergen på avstånd, upptäcker vackra kasbahs längs vägen. Vi sover i tält i hjärtat av oasen i Tamassinte.

 

Dag 3:

Vi rider mot Atlasbergen och vi kommer att se olika landskapstyper längs vår väg. Vi äter lunch i form av picknick i Tamsoulte, mandelträdens dal. Vi rider vidare längs små stigar vid byar inbäddade i bergen. Tältet kommer att finnas i Atagragra.

 

Dag 4:

Efter en tidig avfärd kommer vi att se nomader och deras läger fyllda med barn, får och getter. Picknick i Assaghmou på 1600 m höjd. Vi kommer att gå nerför branta stigar mot vårt tält som kommer att ligga nära den lilla byn N'Aij, som ligger strax efter Ghassat, på 1450 m höjd.

 

Dag 5:

Vi korsar den vackra dalen Assif Izerki bebodd av nomader och mycket gamla pittoreska byar. Efter lunch går vägen längs floden Wadi Dadès och man kan se många ksour – slott efter vägen.

 

Dag 6:

Vi följer Wadi Dades för att komma till byn Afra där vi äter lunch med fantastiska kasbahs – fort - i närheten. På eftermiddagen tar vi oss till Sarho-bergen där vi också övernattar.

 

Dag 7:

Vi rider på små stigar som tar oss tillbaka till palmerna i Skoura. Vi äter sista lunchen i på vår långritt och åker sedan mot Marrakech ganska tidigt. 

 

Dag 8

Hemfärd med många minnen i bagaget. Transfer till flygplatsen.

 

Preliminärt program med reservation för ev ändringar.

Anmälan sker genom

att betala in anmälningsavgift om

2000 kr till Sofia Travels.

Anmäl dig  nedan så kommer svar med instruktioner. 

bottom of page