top of page
  • Skribentens bildSofia

Marockoliv - syrsor och Sahara

Uppdaterat: 27 sep. 2022

Snart en månad har jag varit i Marocko nu, fortfarande lite omtumlande men händelserikt och fantastiskt, och jag börjar väl så smått komma ifrån overklighetskänslan och känna mig mer hemma. Det var lite tungt under några dagar i samband med min pappas födelsedag och det är fortfarande surrealistiskt att han inte är här. Nånstans är han dock med och hejar på mig och mina äventyr i Marocko. Det var också tungt när min dotter fick ta bort sin hund, tretton år var hon med oss och det smärtar fortfarande. Men så är ju livet, pärlband av både soliga och sorgsna dagar. Jag har också fått ett första besök från Sverige vilket var jättetrevligt, vi har bara haft facebookkontakt förut, jag har kliat getabockar under skägget, undervisat barnen i gränden igen med Simon says och Old Macdonald, jag har ridit mycket i fantastiska solnedgångar, jobbat på min tagine (måste skärpa mig med matlagningen), jobbat och också hunnit med att vara förkyld ett par dagar.


För en knapp vecka sen tog jag bussen till Marrakech där jag stannade en natt och gick på underbar hamam och ordentligt skrubbad och masserad var jag redo för att åka till Saha