top of page
  • Skribentens bildSofia

Dag två

Dag två i Casablanca. Tyvärr var jag lite sjuk igår så fick ligga till sängs en del. Inget jag ådragit mig här, och idag mår jag bättre. Vi hade i alla fall lite massagelektion, så gott det gick bland alla barn, men till slut fick vi lite styrsel på det. Alla tyckte det var skönt, och till en början var det väldigt fnissigt men det lugnade sig så småningom. Jag tror inte de räknade med att det skulle vara så gött, så det var ju roligt. Idag blir det repetition på gårdagens grepp och så ska vi gå vidare.

Det är ramadan nu och på dagarna går liksom allt lite i saktare mak. När klockan är slagen och solen gått ner dukas det upp jättefint med mycket gott som har förberetts under eftermiddagen. Typiskt är att bryta fastan med dadlar, men så är vi ju i dadlarnas land också. På kvällen gick vi ut en sväng. Man hade ställt upp en scen, där det hölls lite recitationer från koranen, nån som pratade lite och så fanns lite aktiviteter för barnen. Jag köpte yoghurt för min onda mage och sen var det kvällen för min del. De andra var dock uppe till långt in på natten. Allt fördröjs lite när det är ramadan, och man tenderar att vända på dygnet.