Äntligen tillbaka

Uppe med tuppen, bokstavligen, han gal, måsarna (kanske trutar, jo det är nog trutar) skränar och Atlanten brusar utanför. Det är helt fantastiskt att vara tillbaka i Marocko efter så lång tid. Himlen har ingen färg riktigt än, jag kikar upp genom takfönstret i riaden, men å andra sidan är solen inte uppe än. Snart väntar en sagolik frukost med omelett, kaffe, färskpressad apelsinjuice, egentillverkad yoghurt, färska fikon och gott bröd. Är i Marocko med Katarina Brodecki, hon var med mig på ridresa hit i feb 2020, blev så förälskad i arab/berberhästarna att hon köpte två stycken, från foton men med hjälp av mig och Bicha, min hästkontakt här I Marocko. Igår var första mötet med dessa två och det var ett kärt sådant. Så fina hästar, vackra, snälla och med så fin energi.

Idag blir det en lite längre ritt - tre timmar utefter Atlantkusten är utlovade, i blåsten, solen och havsbruset. Här finns en del turister, både marockanska och europeiska, och det har varit lite intensivt för Bicha under en period med turister som vill rida, men annars har det varit svårt för honom och andra egenföretagare under pandemin, speciellt om man jobbar med turister. Hans kusin och partner berättar att det varit svårt men att de är tacksamma för att de ändå har haft det ok, har kunnat ta hand om dina hästar, rida, inte blivit sjuka, och att de kommit så här långt ändå. Marocko är långt framme när det gäller vaccinering av sina medborgare, och man börjar se ett slut även om det är en tid kvar.


Att komma in i Marocko var inga problem - pass och vaccinationsintyg krävdes, visades upp och så var man inne. 45 grader mötte oss i Marrakech, men här i Essaouira är det runt 25 och friska vindar, blåsten är lite mer intensiv under augusti månad.

Vi ser fram emot ridresan i Sahara i oktober - uppleva öknen, soluppgångar och solnedgångar i kombination med yoga och hela sex dagar på hästryggen. Nu ska jag snart möta dagen på taket, men först yoga och lite medveten andning till ljudet av tuppen, trutarnas skrän och Atlantens brus.


87 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Morgon i Sahara

Att vakna först är nånting jag brukar göra, och så är det nu. Sitter i en hammock i Sahara, hör cikadorna, en åsna skrika, nåt ljud från en kamel, avlägsna hundskall och naturligtvis en tupp. Det är f