top of page

Följ med på ridresa i Marocko! Se den vackra Sahara-öknen och rid i den mjuka sanden, upplev stjärnklar himmel och yoga i soluppgången i en sagolik natur om du vill.  Sov i stora bekväma tält, eller kanske under bar himmel, med hästarna mumsande utanför. Vi börjar  i Marrakech där vi tar del av myllrande gatuliv, strosar i gränderna och shoppar fint hantverk, mattor mm. Vår kock lagar fantastisk mat, serverar frukost, lunch och middag. Under dagen är det lunchpicknick på lämpligt ställe där man också har chansen att ta en siesta, både vi och de otroliga hästarna - korsningar mellan berber- och arab. Upplev Marocko och följ med ett oförglömligt äventyr! 

Datum:

30 okt - 7 nov 2023

Pris: 16 500 SEK

I priset ingår:

- Hotell/riad (del i dubbel/trippelrum,

enkelrum mot extra kostnad)

- Mat (ej läsk och ev alkohol,

samt ej mat sista dagen)

- Ritten

- Hamam

- Transfer

- Transport

Ingår inte:

- Flygresan (jag hjälper gärna

till och bokar om så önskas)

- Mat sista dagen i Marrakech

- Dricks

Får du inte med dig din partner på hästryggen? Inga problem - möjlighet finns att följa med på turen men på fyrhjuling i stället - vi möter upp under lunchpicknicken samt på kvällslägret.

Dag 1

Ankomst  Marrakech och transfer från flygplatsen. Välkomstmiddag på torget. Vi sover på hotel/riad.

Dag 2

Från Marrakech åker vi tidigt söderut på den otroligt vackra vägen genom Atlasbergen förbi Tiznit Tishka pass, den högsta punkten i Atlasbergen. Vi anländer Zagora på eftermiddagen och sover på riad.

Dag 3 - 7

Vi påbörjar vår ritt där vi kommer att rida över sandddyner,  i stenöken och längs Draa-floden. Vi kommer att se akaciaträd, rida genom byar med hus gjorda av lera, trädgårdar och oaser med koriander och dadelpalmer. Den sjunde dagen är sista dagen på hästryggen som tar oss tillbaka till Zagora. Väl framme kan vi njuta i poolen eller kanske gå på hamam och kanske shoppa lite.  

Dag 8

Vi åker tillbaka till Marrakech, njuter av folklivet, kanske hinner man också  med att gå på museum, och shoppa det sista. 

Dag 9

Dags att åka hem med oförglömliga minnen i bagaget.

 

 

bottom of page