top of page

Upptäck Marocko -  hav, berg och öken i samma resa!

IMG_6896_edited.jpg

Upptäck Marocko - rundresa

Vill du uppleva den fantastiska Sahara-öknen? Blicka ut över de vackra sanddynerna och riktigt höra den öronbedövande tystnaden? Vill du också uppleva myllrande basarer, vacker arkitektur, den vilda Atlanten, unikt hantverk, yoga i soluppgång och Atlasbergen? Missa inte detta fantastiska tillfälle - följ med till Marocko – landet med de vänliga människorna och den storslagna naturen!

Lämpligt flyg Ryan Air tor Sthlm - Marrakech!

Pris: 18 100 SEK
Datum: 16 - 26 okt

Detta ingår:

Transfer till och från flygplatsen

All transport

Mat (ej mat sista dagen)

Hotell/riad /del i dubbel/trippelrum, enkelrum mot extra kostnad)

Detta ingår ej:

Dricks

Flygresan (jag hjälper gärna till och bokar om så önskas)

 

Ev kringaktivitet, ridning, ev inträden 

17989513403274250.jpg
IMG_6127.jpg
7005cc71-ae29-4a94-b385-79007e202138.jpg
IMG_8867.heic

Programmet:

Dag 1

Transfer från flygplatsen i Marrakech, installation på hotellet samt gemensam middag. 

Dag 2

Vi åker mot Essaouira efter  yoga och frukost. Vi får en guidad tur på engelska och sedan kan man på egen hand upptäcka den fina lilla staden, strosa i hamnen, äta skaldjur och det är inte omöjligt att det är musikunderhållning på någon restaurang. 

Dag 3

Idag fortsätter vi njuta av Essaouira och efter frukost går vi först på lokal hamam och blir ordentligt skrubbade och badade på marockanskt vis. Idag finns här också möjlighet att rida, eller åka fyrhjuling om man hellre vill det. 

Dag 4

Nu lämnar vi Essaouira för att påbörja färden söderut, efter ca tre timmar är vi framme i Taroudent som sägs vara en av Marockos vackraste städer och känd för sina mattor. Här äter vi lunch och strosar lite i staden innan vi åker vidare mot Agdz där vi sover över hos en lokal familj, får hemlagad mat och uppleva en del av Marocko på äkta vis.  

Dag 5 

Nu åker vi mot Merzouga och de vackra dynerna.  Vi får lunch och sedan ger vi oss iväg vandrande bredvid kamelen eller på kamelens rygg. När vi sedan slår läger sover vi i tält eller under stjärnorna. Yoga erbjuds i solnedgången. 

Dag 6

Vi fortsätter vår vandring i dynerna, upplever Sahara på äkta nomadvis. Även i natt sover vi i tält eller under stjärnorna. 

Dag 7 

Nu drar vi oss tillbaka till campen där det finns möjlighet till dusch osv, och om man även vill rida häst i Sahara så kan det erbjudas. Kanske kan vi också besöka en nomadfamilj i närheten. 

Dag 8

Nu lämnar vi Sahara och fortsätter mot Ouarzazate där vi besöker filmstudion och får se var många filmer spelats in. Därifrån åker vi sedan till Rosdalen där vi övernattar hos en lokal berberfamilj.  

Dag 10 

Vi lämnar bergen för att under eftermiddagen vara tillbaka i Marrakech lagom till middag och det livliga torget i medinan. 

Dag 11

Vi upptäcker vad Marrakech har att erbjuda, vi får en guidad tur i medinan, det finns möjlighet att köpa vackert hantverk och pruta med slipade handlare, och helt enkelt njuta av det livliga och unika Marrakech. Vi äter en gemensam lunch, och eftermiddagen är sedan fri med tid för att smälta alla intryck och kanske vill man ta igen sig på en takterass eller göra de inköpen du inte gjorde.

 

Dag 12

Det är dags att lämna underbara Marocko med många underbara minnen att ha med sig hem. 

Med reservation för ev ändringar.

IMG_0849.jpeg

Har ni en bestämd tid när ni vill åka och är några stycken?

Jag kan skräddarsy resor utifrån era önskemål och erbjuder sol och bad, öken och berg, ridning, yoga, golf, vandring och rundturer m.m. Hör av dig med era önskemål så återkommer jag med ett förslag.

bottom of page